Nieuws

Ledenvergadering Woensdag 7 Juni

Op Woensdag 7 Juni om 20:00 uur zal de algemene ledenvergadering plaatsvinden in het Dorpshuis.

Bijgesloten de agenda voor deze vergadering en de notulen van 9 Juni 2022.

50 jarig bestaan : De video

Nu online te bekijken. De Video zoals vertoond tijdens het jubileumfeest.

Een mooie compilatie van beelden van zowel leden als ook trotse medewerkers van het Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout

Klik op onderstaande beeld om de video te bekijken.

Verslag Jubileumfeest

Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout viert twee jaar te laat uitbundig 100ste verjaardag

Later dan gepland heeft het Wit-Gele Kruis in Lieshout haar eeuwfeest gevierd. Dat gebeurde onder meer met de overhandiging van het jubileumboek.

Erevoorzitter Thieu van Luijt mocht zaterdag in het Dorpshuis het eerste exemplaar van ‘Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout 1920-2020, 100 jaar zorg dicht bij huis’ in ontvangst nemen.  Jaren is daarvoor door Henk Verbakel gezocht in alle beschikbare archieven met als resultaat een enorme hoeveelheid gegevens over de geschiedenis van het Wit-Gele Kruis en daarmee ook over de geschiedenis van het dorp en de wereld in die tijd. Deze gegevens werden overgedragen aan Paul van de Wiel die er het boek (12,50 euro bij de boekhandel) van maakte. 

Zaterdag was de dag waarop in 1920 de lokale afdeling van de zorginstelling werd opgericht. Alle ledenwaren voor dit feest uitgenodigd, maar het aantal aanmeldingen oversteeg de verwachtingen zodanig dat de ‘gezellige’ zaalopstelling veranderd moest worden in een tribuneopstelling. De aanwezigen hoorden onder meer – na jaren zonder optredens – streektaalzangeres Lya de Haas weer live op het podium. Wim Daniëls interviewde een aantal genodigden, mensen als Riek van Rooi (oud-medewerker/bestuurslid), Herman van Loen (oud-consultatiebureauarts) en Harrie van de Vossenberg (voormalig bode, die jaarlijks de contributie bij de leden op ging halen).  En ze kregen een stomme film te zien die in 1970 bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum was gemaakt. De film werd voorzien van een verklarende tekst, geschreven door Pieter de Baaij, ingesproken door Trudy van de Wiel en muzikaal begeleid dankzij Stein van de Ven. Het was voor veel aanwezigen een feest van herkenning, van de mensen op de film maar ook van de dorpen, de kleding, de manier waarop men met dingen omging. Tot slot bracht harmonie Sint-Caecilia een serenade en het Sint-Servatius gilde een vendelgroet.

Ledenvergadering Donderdag 9 Juni

Op donderdag 9 Juni om 20:00 uur zal de algemene ledenvergadering plaatsvinden in het Dorpshuis.

Bijgesloten de agenda voor deze vergadering en de notulen van 17 april 2019.

Afhalen en kopen Jubileumboek

Jubileumboek

Wilt u het boek “100 jaar zorg dicht bij huis” zelf bezitten?

Heeft u het boek besteld? Dan is dit vanaf 25 april af te halen in ons Zorg Adviescentrum tijdens de openingsuren.

Indien u alsnog een exemplaar wenst kunt u dit tijdens de openingsuren van onze Zorg Adviescentrum afhalen voor de prijs van €12,50.-

U kunt betalen met QR code of anders contant met gepast geld.